Dossier #STEM2018

Vuilniszakken 'bewijzen': Peeters woont wel in Antwerpen

Kris Peeters (CD&V) kreeg het afgelopen week even warm in 'Het Grootste Debat' van VTM NIEUWS'. Daar kon hij de perceptie dat hij niet echt in Antwerpen woont maar moeilijk wegwerken. In ‘Jambers in de Politiek’ 'bewijst' de kandidaat-burgemeester alleszins dat hij effectief in Antwerpen woont. Hij zet er zelfs de vuilniszakken buiten.

Peeters kreeg vorige week van Stef Wauters de vraag wat hij zou doen op zijn allereerste dag als burgemeester. “Ik zal te laat komen wegen fileproblemen, dus ik zal de problematiek en de luchtkwaliteit als eerste aanpakken.” “Waarom zou u te laat komen wegens fileproblemen? U woont toch in Antwerpen, u kan toch ook met de fiets komen?”, wierp moderator Stef Wauters Peeters daarop voor de voeten, wat tot enige hilariteit in de studio leidde. “Ik zou ook met de fiets kunnen komen, ja”, gaf Peeters daarop snel met een lachje aan.

(Lees verder onder de video)

In ‘Jambers in de Politiek’ bewijst de CD&V-kandidaat-burgemeester alleszins dat hij in Antwerpen woont. Hij zet er zelfs de vuilnisbakken buiten. “We wonen hier graag, we hebben hier lang geleden ook al gewoond”, vertelt Peeters. “Het was wel niet evident om naar hier te verhuizen, dat had ik wat onderschat. Maar goed, we gaan ervoor en we wonen hier nu.”

'Jambers in de Politiek' ziet u morgenavond om 21.45 uur bij VTM.