Hasselt uit de bol op Steps en Vengaboys

Gisteravond had in de Ethias Arena in Hasselt de tiende editie van 'I love the nineties' plaats. 20.000 mensen - jong en wat ouder - gingen uit de bol. Het was een dol feestje, voor veel mensen pure nostalgie, met groepen van vroeger die kwamen optreden, zoals de Vengaboys uit Nederland.

Exact 20 jaar geleden zijn de Vengaboys opgericht en het is nog altijd feest als ze op het podium staan, waar dan ook. "We zijn nog steeds overal te vinden. Voornamelijk Europa, maar we hebben ook een paar keer per jaar tripjes naar Australië, Azië."

Andere grote naam: Steps. Een Britse groep, gevormd in 1997, maar nog steeds immens populair met hun hit '5, 6, 7, 8'. "België is altijd speciaal geweest voor ons. We zijn hier met de groep vaak geweest. En het was één van de eerste plekken waar we succes hadden. Dus nu ons eerste comebackoptreden in België doen, betekent heel veel voor ons", zegt Lisa Scott-Lee.

Fout maar succesvol
Veel muziek uit de nineties is nu wat we noemen foute muziek. Maar heerlijk om nog eens op de feesten. Pure nostalgie. En dat valt duidelijk in de smaak. Alle 20.000 tickets gisteren waren uitverkocht.