Guy Verhofstadt achter de schermen van de brexitonderhandelingen: "Ze gaan nergens heen"

Hoe verliepen de brexitonderhandelingen echt? Twee jaar lang volgde VTM NIEUWS hoofdonderhandelaar Guy Verhofstadt (Open Vld) bij de moeilijke gesprekken rond de scheiding. De exclusieve beelden krijgt u hier als eerste te zien.

Verhofstadt was als lid van Open Vld meer dan acht jaar lang premier van ons land. In 2009 maakte hij de overstap naar de Europese politiek, waar hij fractieleider van de Alliantie van Liberalen en Democraten (ALDE) werd in het Europees Parlement.

Na het brexitreferendum in 2016 werd Verhofstadt aangesteld als hoofdonderhandelaar van het Europees Parlement. Hij verdedigt nu de Europese belangen tijdens de onderhandelingen met Groot-Brittannië over hun exit uit de Europese Unie.

Verhofsatdt vs May
Als onderhandelaar heeft Verhofstadt zeer moeilijke gesprekken gevoerd met de hoofdrolspelers in het verhaal, en dat levert straffe beelden. "Ze gaan nergens heen", zegt Verhofstadt zo na een gesprek met de Britse premier Theresa May.

Telefacts werpt vanavond om 22.40 uur bij VTM een unieke blik achter de schermen van die Brexitonderhandelingen. De volledige film 'Brexit Behind Closed Doors' van Lode Desmet gaat vanavond ook in première in Cinema Palace in Brussel.