VIDEO: Advocaten komen en gaan aan rechtbank Hasselt

Aan de rechtbank van Hasselt was het gisteravond een komen en gaan van advocaten en betrokkenen in het grootschalige voetbalonderzoek. Onze VTM NIEUWS-journalist ter plaatse zag vooral advocaten die niets wouden zeggen, op advocaat Walter Van Steenbrugge na. Enkele personen verstopten zich ook voor de camera.

Ivan Leko, de trainer van Club Brugge, bleef alvast nog een nacht in de cel. Dat bevestigt zijn advocaat Walter Van Steenbrugge aan VTM NIEUWS. Hij zal straks verhoord worden door de onderzoeksrechter, die een beslissing moet nemen over een eventuele aanhouding.

Nog volgens Van Steenbrugge is het verhoor door de politie zeer correct gelopen, maar over de inhoud kon of wilde hij niets kwijt.

(Lees verder onder de video)

Verdachte

Gisteren liet het parket weten dat alle personen die verhoord zijn in het grootschalige fraudeonderzoek binnen het Belgisch voetbal, allemaal als verdachte, en niet als getuige zijn verhoord. Onder andere voetbalmakelaar Mogi Bayat, voormalig Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck, Club Brugge-trainer Ivan Leko en scheidsrechters Bart Vertenten en Sebastien Delferière werden opgepakt voor verhoor.

"Alle personen die vandaag door de politie werden meegenomen, werden van hun vrijheid beroofd. Ze gingen niet vrijwillig mee als getuige", stelt het federaal parket. Het parket verwacht morgen pas te weten of er personen in verdenking gesteld worden door de onderzoeksrechter.