Dossier Rode Duivels

Rode Duivels tevreden maar zien 'werkpunten'

Nacer Chadli vindt dat de Rode Duivels met een 3-0 zege tegen Panama goed aan het WK begonnen zijn. "Bepaalde zaken konden inderdaad beter, maar andere grote landen brengen ook geen topprestaties op de mat", verklaarde de 28-jarige Luikenaar tijdens de persconferentie die de Duivels vandaag hielden. Ook teamgenoot Dedryck Boyata is tevreden over zijn debuut in Rusland.

De Duivels smeerden het bescheiden Panama een ruime 3-0 nederlaag aan, maar de Belgische combinaties liepen nog niet altijd even vlot. Dat beseft ook Chadli. "We weten dat er nog werkpunten zijn naar de volgende wedstrijden", vertelde de middenvelder van West Bromwich. "Daar kunnen we nu op trainen.”

“Het was onze eerste partij op dit toernooi, dus er was een bepaalde druk. Maar in de tweede helft speelden we beter en scoorden we driemaal. Nu richten we onze blik naar het duel met Tunesië. Dat wordt een andere match dan tegen Panama."

Invaller
Chadli is geen onbetwiste titularis voor bondscoach Roberto Martínez. Tegen Panama viel hij in de slotfase in voor Axel Witsel. Droomt de middenvelder van een basisplaats? "Het is inderdaad mijn ambitie om in de basis te starten, maar dat geldt voor iedereen. Op training werk ik hard en ik geef me als ik mijn kans krijg.”

“Ik voel me nu goed en heb na mijn blessure vertrouwen opgedaan in de WK-voorbereiding. Ik kan op meerdere posities uit de voeten in het systeem dat we nu spelen, zoals de wing-back. Aan de linker- of rechterkant maakt hierbij niet uit."

Vertrouwen
"De wedstrijd van gisteren heeft me vertrouwen gegeven, ik wil op dit elan doorgaan", verklaarde Dedryck Boyata. Door de aanslepende blessures van Vincent Kompany en Thomas Vermaelen kreeg hij van bondscoach Roberto Martínez centraal in de driemansdefensie een basisstek.

"De wedstrijd mogen starten was een ongelooflijke ervaring", vertelde de Brusselaar. "Het was een droom om op het WK te spelen. Ik ben tevreden over mijn prestatie tegen Panama, mijn teammaats hebben me vanaf het begin prima geholpen waardoor ik in de match kon groeien. Ik heb vertrouwen opgedaan en wil op deze weg doorgaan."

Moeilijke omstandigheden
"Daarnaast doet het ook deugd dat we de drie punten gepakt hebben", vervolgde de verdediger. "Het waren moeilijke omstandigheden, warm en een hoge luchtvochtigheid. Maar het belangrijkste was de zege en die is binnen."

De kans bestaat dat Boyata, als Kompany of Vermaelen opnieuw inzetbaar is, naar de bank verhuist. "Daar ben ik niet echt mee bezig maar hoort bij het voetbal. Het ploegbelang is wat telt, niet het individu. De bondscoach neemt een beslissing die ik zal respecteren."