Waar gaat de opbrengst van Rode Neuzen Dag naartoe?

4.269.073 euro, dat is het bedrag dat Rode Neuzen Dag heeft opgehaald. Een recordbedrag dat goed besteed zal worden om jongeren met psychische problemen te helpen. Rode Neuzen Dag-ambassadrice Birgit Van Mol legt uit waar het bedrag precies naartoe zal gaan. 

Het ingezamelde geld gaat nu naar scholen die leerlingen met psychische problemen beter willen ondersteunen. Want vaak zijn leerkrachten de eerste vertrouwenspersoon. “Het geld zal onder andere gebruikt worden voor de opleiding van leerkrachten”, zegt Birgit Van Mol, VTM NIEUWS-anker en ambassadrice van Rode Neuzen Dag."Het geld zal ook gebruikt worden voor zorgcoaches en ruimtes op scholen waar jongeren terecht kunnen als ze zich even willen terugtrekken.”

Elke school die zich registreerde en ook een actie ten voordele van Rode Neuzen Dag organiseerde, kan aanspraak maken op een deel van het ingezamelde geld. Met dat geld kunnen scholen hun goede intenties dan volledig waarmaken. Bovendien krijgen die scholen ook een Rode Neuzen Dag-label.

Bekijk ook: