VTM NIEUWS wint çavaria Media Award

VTM NIEUWS heeft gisteravond de Çavaria Media Award gewonnen. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan mediabedrijven of -producties die het afgelopen jaar op een uitzonderlijke manier bijdroegen aan de rechten, het welzijn en de visibiliteit van holebi’s en transgenders. VTM NIEUWS onvangt de prijs omwille van de steun aan Bo Van Spilbeeck, die begin vorig jaar aankodigde als vrouw door het leven te gaan.

Çavaria, de koepel van Lesbian, Gay, Bisexual en Transgender-verenigingen (lgbt), reikte gisteravond zijn jaarlijkse awards uit. De organisatie bekroont in drie categorieën personen en organisaties die in 2018 een positieve invloed hadden op de rechten en het welzijn van holebi's en transgenders.

Er waren drie genomineerden voor de Çavaria Media Award: 'Voor de mannen', een tv-programma op Canvas, waarin Xavier Taveirne praat met de eerste generatie mannen die zich in Vlaanderen durfden te outen als homo. 'Girl', het langspeelfilmdebuut van Lukas Dhont, over de 15-jarige transgender Lara die carrière wil maken als ballerina. En VTM NIEUWS, naar aanleiding van hoe ze omgingen met de coming-out van journalist Bo Van Spilbeeck.

Bekijk ook: