Rothschildgiraf geboren in Bellewaarde

 In het pretpark Bellewaerde in Zillebeke bij Ieper werd maandagavond een Rothschildgiraf geboren. “De geboorte is goed verlopen en het jong stelt het goed”, aldus woordvoerster An De Ridder. “De geboorte is belangrijk voor het Europese kweekprogramma waaraan we met het park deelnemen.”

Maandagavond om 21.55 uur werd in Bellewaerde het kalf van Rothschildgiraffen Simone en Kito geboren en dat na een zwangerschap van ongeveer 14 maanden. “De bevalling is zeer vlot en op natuurlijke wijze geboren”, zegt An De Ridder, woordvoerster van het park.

“Giraf Simone likte meteen haar kalfje schoon en volgde het op de voet, maar van zodra het jonge dier de mama benaderde om te drinken, is de situatie gekanteld. Simone reageerde vijandig tegen haar jong, waardoor de dierenverzorgers de eerste melk hebben gegeven. Hierdoor hebben de verzorgers kunnen vaststellen dat de babygiraf een meisje is, 1m72 groot is en ongeveer 60kg weegt.

De babygiraf zal binnenkort, als het weer en de omstandigheden het toelaten, onze Savanne ontdekken en zichtbaar zijn voor de bezoekers.”

De komst van de babygiraf is belangrijk voor het Europese kweekprogramma waaraan Bellewaerde actief deelneemt, in samenwerking met EAZA (European Association for Zoos and Aquaria). Wereldwijd leven er nog slechts 1.399 Rothschildgiraffen in het wild en 590 in dierentuinen