Dode na brand in flatgebouw in Etterbeek

Bij een brand in een flatgebouw in Etterbeek is zondagavond een dodelijk slachtoffer gevallen. Dat meldt de Brusselse brandweer. Het vuur woedde in een flat op de vijfde verdieping en bij het blussen vond de brandweer een verkoold lichaam. Andere slachtoffers vielen er niet maar het getroffen appartement is onbewoonbaar, net als het 3de en 4de verdiep door waterschade.

Het vuur brak rond 22.27 uur uit op de vijfde verdieping van een gebouw met zes verdiepingen in de Eskadronstraat. Bij aankomst was er een hevige rookontwikkeling en bleek de brandweer voor een gepantserde deur te staan. Daarom moest de vuurhaard eerst bestreden worden via de luchtladder en de ramen. Eenmaal de deur was geforceerd, was de brand snel onder controle maar het hele appartement was volgestouwd met allerlei rommel en spullen, waardoor de verkenning moeilijk verliep. 

In het appartement stootte de brandweer op een verkoold lichaam. Vermoedelijk gaat het om de bewoner, maar het lichaam kon nog niet geïdentificeerd worden. De bewoners van de andere appartementen waren al geëvacueerd voor de aankomst van de brandweer zodat er geen andere slachtoffers vielen. 

Het getroffen appartement is onbewoonbaar, net als de flats op het 3de en 4de verdiep. Die liepen ernstige waterschade op, al probeerde de brandweer om de elektrische apparaten te vrijwaren. Die bewoners zullen elders gehuisvest worden door de politie- en gemeentediensten. De nutsvoorzieningen van 3de, 4de en 5de verdieping werden afgesloten en de tellers werden verzegeld. 

Over de oorzaak van de brand bestaat nog geen duidelijkheid.