Bestuurder opgepakt die wegvluchtte na crash tegen gevel

In Esen, een deelgemeente van Diksmuide, doorboorde een auto afgelopen nacht de gevel van een woning. De bestuurder van een Mercedes reed kort na middernacht op de Roeselarestraat richting Zarren toen hij op een recht stuk de controle over het stuur verloor. Na de crash vluchtte hij te voet weg. 

De gevluchte bestuurder verwittigde zelf de politie en is rond 17 uur vanavond opgepakt. De man (35) zou gekend zijn bij politie en liep al meerdere rijverboden op. Zijn laatste rijverbod was nog lopende omdat hij zijn rijexamens nog niet opnieuw heeft afgelegd. Hij wordt nu ondervraagd door de politie. Allicht wordt het rijverbod meteen verlengd met minstens 15 dagen.

De auto schampte een boom en crashte vervolgens tegen een gevel, om enkele meters verder total loss tot stilstand te komen. De gevel raakte zwaar beschadigd en dreigde in te storten. Politie, brandweer en een ambulance kwamen ter plaatse, maar de bestuurder had het op een lopen gezet. De man wilde zich op die manier onttrekken van de vaststellingen van de politie en werd opgespoord.

Net verkocht
Het huis was op het moment van de aanrijding niet bewoond, maar evenwel net verkocht aan nieuwe eigenaars. Die kwamen gisteravond ter plaatse en waren in alle staten. De brandweer liet de gevel stutten om verder instortingsgevaar te vermijden. De crash krijgt ongetwijfeld een gerechtelijk en - verzekeringsgewijs - een stevig burgerlijk staartje.